divendres, 3 de juny del 2011

Les cuines de la Xina

No n'he vist gaires, per no dir, que la cuina d'on sóc és la unica cuina que he vist com a cuina que coneixem nosaltres. L'altre era una excepció, una cuina en un blog de formigó, per tenir-ne una de millor.

La casa on visc jo, esta bé, te terra, i les parets, i instal·lacions adequades. Molts xinesos, no hi viuen així, però això serà alguna cosa que miraré d'explicar algun altre dia. Perquè avui vull parlar de la cuina d'aquí. Perquè és la que m'ha fet veure les diferències.


1. Les cuines xineses, no tenen forn normalment. Tot es cuina a base de foc, així que com veieu, no hi ha forn. És un luxe tenir un forn.

2. No hi ha els típics 4 fogons, només n'hi ha dos. I podeu veure que són d'una mida descomunal comparats amb els que tenim per Catalunya i Europa. Això és degut al wok, que necessita un foc molt potent.


3. La campana de la cuina té una cosa sorprenent, i avui com estic sola, puc dedicar-me al anàlisis, que també hem servirà per la feina. Sota la campana, hi ha un recipient, que agafa tot l'oli... Hem va xocar veure-ho! I quan netegen la campana, crec que la treuen fora el carrer, i li treuen tots els líquids que tenen, perquè almenys, des de que jo sóc aquí no ho he vist, però vaig veure un veí que ho feia, així que penso que potser que sigui així.


4. El bollidor d'arròs; Com ja sabeu, la cuina xinesa és rica en plats amb arròs, doncs això és un dels elements importants de la cuina.


5. No tenen un lloc on assecar els plats, simplement els guarden directament a l'armari, i això fa que a vegades es creii un mullader al terra, per al trasllat del plat degotant, directe a l'armari. Tot i així l'armari sembla que tingui l'estructura per assecar, tot i que la col·locació en aquesta cuina no és la idònia.


6. No tenen batedora, ni la necessiten. No fan purés, ni coses per l'estil, així que costen de trobar. Però jo quan tingui una cuina, i diners, n'adquiriré una.

7. No tenen Spätzle pressa, així que no puc fer spätzle, i com tampoc tenen forn... doncs... Ja veieu, hem quedo sense bons plats per cuinar! :) Quina llàstima! amb el què m'agradaria a mi, oferir delicatesen Europees! Sobretot perquè els restaurants occidentals, no és que siguin gaire occidentals al tast, com ja vaig dir-vos, la salsa de tomàquet tant apreciada per nosaltres, ells no l'utilitzen, i fan servir Katsup...

8. La neteja. Tot i viure en un lloc net, no està totalment net. Comparat amb el què netegem nosaltres. Ahir la Bea em va explicar, que és una qüestió d'estatus, i que com netejar ho fan la gent pobre, doncs a vegades fa que els llocs estiguin una mica bruts. Sobretot els espais públics, i els WCs de restaurants el què més... Però bueno, si creuen que és així, doncs visca els WCs bruts! I les grans males olors! He estat netejant la cuina, però hi ha merda tant incrustada, que no ho he pogut treure ni amb mister proper! I el algodon a la Xina no enganya... Per de la qüestió polució, fa que tot s'embruti molt ràpid, i que la pols sigui d'un color no terròs, sinó més aviat super negre. A Barcelona tenim polució, però aquí n'hi ha una mica més... Així que si es vol mantenir un espai net, s'hi ha de dedicar una estoneta cada dia. Però sempre hi ha coses més importants a fer... 

9. El motxo, és totalment diferent, i no té galleda, així que uauu.... un xou!

10. Les especies de la Xina, són diferents. Aquí tenim oli d'oliva! :) Aquí fan servir molt el ginger, sort que vaig tenir la sort d'experimentar abans de venir aquí... A finlàndia, i a la rosa negra, els meravellosos macarrons de gengibre de la Mireia! :) jejejej


11. I també tenim cafetera, tot i que a mi el cafè ni fu ni fa.... Per no dir que ni el tasto! :)


De moment no em surten més diferències, a part de que tot el què es cuina a la cuina és bastant diferent al que cuinem nosaltres, tot i que cada casa és un món. Bé.... Un nou post per les curiositats de la Xina! :)

Vaig a embrutar la cuina! :) Ja toca fer el dinar!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada